Logo   JyvUA
TableTop
TableRight
NaviTop
NaviLeft Rallimme tuoreimmat uutiset Tietoutta kilpailijoille Tietoutta yleisolle Tietoutta medialle EK1 Majoitus Talvirallin järjestelykoneisto Jyväskylän Talvirallin historia Jyväskylän Urheiluautoilijat Vuoden 2009 kilpailun kotisivut NaviRight
Otsikko
NaviLeft
RantaSipi
 
YHTEISTYÖSSÄ
 
RantaSipi MoTest
 
Highslide JS
Jyväskylän talviralli lähestyy

F-Cupin 2. osakilpailu, Jyväskylän talviralli ajetaan 12.2.2011. Tähän mennessä Keski-Suomessa ovat vallinneet erinomaiset talvikelit. Näin ollen lumiset ja kylmät olosuhteet ovat saaneet aikaan sen, että rallireittikin on mitä erinomaisimmassa kunnossa.

Järjestelyt kilpailun osalta etenevät kovaa vauhtia ja luvassa on todellinen TALVIralli; tietojen mukaan lunta on tällä hetkellä kolme kertaa niin paljon kuin Rovaniemellä. Nojattavaa lumipenkkaakin pätkiltä löytyy noin metrin korkeudelle saakka, joten vauhtia ja tilanteita ei siis varmasti tule puuttumaan!

Vauhdikkaassa ja upeassa kunnossa olevat tiet kutsuvat niin kilpailijoita kuin yleisöäkin sankoin joukoin Jyvässeudun rallipoluille. Unohtaa ei sovi myöskään paluuta perinteiseen talvirallin tunnelmaan, onhan kilpailukeskuksenakin vanha tuttu Rantasipi Laajavuori.

Kilpailu on F-cupin sarjaosakilpailu mutta mukana on myös lisäluokka, joka karsii vain 4-vetoautot pois kilpailusta. Luokkaan otetaan kilpailijoita ilmoittautumisjärjestyksessä ja mukaan pääset kunhan autosi ja lisenssiluokkasi täyttää tiukat kriteerit. Kaikki Lisenssiluokat, 2-veto, alle 3000cm.

Nyt kaikki kokeilemaan rallinajoa oikeissa vanhan ajan tunnelmissa. Aikataulu takaa kaikille tasapuolisen kilpailun ja reitti todelliset haasteet.

Lisätietoja:
- Lataa kilpailumme säännöt tästä (.pdf)
- Katso lähtöluettelo tästä (.pdf)


28.12.2010 - Jyväskylän Talviralli 12.2.2011 - Vuoden kovin kansallinen ralli!

Kahden vuoden tauon jälkeen Suomen suosituimman rallisarjan, F-cupin kilpailijat pääsevät jälleen haastamaan itsensä jyvässeudun haastavilla ralliteillä.

Kilpailukeskus Laajavuoressa, tavoitteet viihdyttämisessä


Kilpailu ajetaan helmikuun varmoilla talvikeleillä ja luvassa on todellinen vanhanajan talviralli. Kilpailun tekemisessä on panostettu viimekertaiseen tyyliin puitteisiin sekä rallireittiin. Kilpailukeskukseksi palaa vanha tuttu, Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuori, jonka uudistettu ilme toivottaa rallivieraat tervetulleiksi. Nyt onkin oiva mahdollisuus ottaa perhe mukaan rallireissulle nauttimaan ja kylpemään!

Kilpailun säännöt on julkistettu ja nettisivut avattu vanhassa tutussa osoitteessa, www.talviralli.fi. Rallitapahtumaa on suunniteltu edellisiä isommalla sekä kokeneemmalla organisaatiolla, joten vuoden 2011 rallin sääntömuutokset on otettu haasteina vastaan. Viimekertaisen rallin kilpailija- ja yleisöpalautteesta on poimittu tärkeimpiä asioita, jotta kilpailua saadaan rakennettua kaikille miellyttävämmäksi.

Rallireitti jossa haasteita riittää

Reittiteam eli Tuomo Hannonen ja Jussi Perälä ovat keränneet keski-suomen rallitiet vahvasti tuntien parhaan mahdollisen cocktailin uutta ja vanhaa. Ratamestari Tuomo Hannosen mukaan reitti on erittäin haastava, mutta kuljettajalle ehkä ajettavampi ja viimekertaista luonteikkaampi. Perinteitä noudattaen kuskeille annetaan ajettavaa ek 1 alusta aina viimeisen ek 7 maaliin saakka. Kuskeilla ei ole varaa hellittää tai herpaantua hetkeksikään, muutoin kello tai puska rankaisee. Erikoisuudet ovat aina olleet näiden ratamestareiden sydäntä lähellä. Viimeksi kurvailtiin heinäpellolla marjapuskien välissä, nyt on luvassa Jyväskylän alueella ajettava yleisöerikoiskoe, joka sisältää pitkiä sladimutkia järven jäällä.

Reitti sisältää 80 erikoiskoekilometriä jakautuen 7 erikoiskokeeseen. Reitin kokonaispituus on 230km. Yhteistyökumppaneille ja apuna oleville lähialueen seuroille iso kiitos, jotta normaalia pidempi rallireitti on mahdollinen. Kilpailuun lähdetään normaalista poiketen vanhanajan tyyliin klo 14.01 ja tällä taataan kaikille kilpailijoille tasapuolisesti lisävaloja vaativat olosuhteet. Luvassa onkin varsinainen ”pimeä ralli”.

Yleisöä odotetaan jälleen reilusti

Yleisön viihtyvyyteen ja katselupaikkoihin on jälleen panostettu. Viime kerralla parhaassa mutkassa oli lipunmyynnin mukaan n. 1000 katselijaa, joten järjestäjien on pakko varautua samaan myös tulevassa kilpailussa. Parhaat sekä näyttävimmät katselualueet merkitään reitille ja katsojapaketin yhteydessä olevalle oppaalle. Lisätiedot yleisölle löytyvät nettisivuilta.
NaviRight
Bottombar
TableRight
TableBottom
Talvirallin kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut Plopcrew Productions - Digitaalisen median tuotantostudio - www.plopcrew.net